Aansprakelijkheidsverzekering: nuttig en niet duur

Veel Nederlandse huishoudens hebben een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (avp). Toch zijn er ook honderdduizenden die zo'n verzekering niet hebben. Terwijl een avp erg nuttig kan zijn en slechts enkele euro's per maand kost.

Concept familie verzekering
Nieuws
Datum: 13-02-2024

Onverwachte gebeurtenissen kunnen altijd plaatsvinden, zelfs in de meest alledaagse situaties. Uw dochter kan zonder zijwieltjes fietsen, maar slingert nog zo dat ze per ongeluk de auto van de buren beschadigt. Uw zoon voelt zich een ware profvoetballer, maar schiet toch per ongeluk een ruit aan diggelen. Op zulke momenten is het geruststellend om te weten dat u kunt vertrouwen op een goede verzekering.

Gezin

Het is verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering voor het hele gezin af te sluiten. Zelfs minderjarige kinderen kunnen deels aansprakelijk zijn voor hun handelingen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Huisdieren

Als eigenaar bent u verantwoordelijk voor eventuele schade veroorzaakt door uw huisdier, zelfs als u er niet bij bent. Ook in dergelijke gevallen kunt u een beroep doen op uw aansprakelijkheidsverzekering. Dit geldt niet alleen voor 'onschuldige' schades, zoals een omgevallen vaas, maar ook voor letsel veroorzaakt door bijvoorbeeld uw hond die iemand omver loopt of bijt.

Vriendendiensten

Stel dat u schade veroorzaakt tijdens het helpen van vrienden bij klusjes of verhuizingen. Juridisch gezien bent u dan niet aansprakelijk omdat het om een 'vriendendienst' gaat. Gelukkig hebben veel verzekeraars een 'vriendendienstclausule' in hun voorwaarden opgenomen, waardoor u ook in dit soort situaties een schadeclaim kunt indienen.

Medische kosten en invaliditeit

Een aansprakelijkheidsverzekering is vooral verstandig wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor medische kosten of blijvende invaliditeit. In dergelijke gevallen kunnen de kosten oplopen tot honderdduizenden euro's. Met slechts enkele euro's per maand kunt u dit risico afdekken. Bovendien krijgt u vaak een premiekorting als u een verzekeringspakket heeft.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u meer weten over een aansprakelijkheidsverzekering? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Verwacht u gezinsuitbreiding en heeft u al een aansprakelijkheidsverzekering? Vergeet dan niet om ons hiervan op de hoogte te stellen!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag